27-08-08

souks


De souks : In elke stad van Egypte zijn ze wel te vinden : kleine gezellige winkeltjes met kruiden , fruit , groenten , kledij ,souveniertjes ,... maar wat zijn nu de beste souks ?

Neder- Egypte

De grootste en toch zeker de drukste vind je in Cairo : de beroemde souks van Khan El Khalili : deze mogen zeker niet ontbreken in lijstje als je Cairo bezoekt. Rustig winkelen kan hier niet maar gezellig is het zeker wel , je wordt gewoonweg overdondert langs alle kanten .Als je eventjes de rust wilt opzoeken kan je genieten van een heerlijk glaasje munt - of hybiscusthee in de vele cafeetjes aan de souks. De ligging van deze winkels is ook zeer centraal . Je kan ze makkelijk combineren met een bezoek aan de El Azhar moskee - universiteit , die vlak aan de souks ligt .

In Opper Egypte

De grootste souks (opper)  en     mooiste vind je zeker en vast in Aswan : dit is de ideale plaats om dat souveniertje voor die éne oom of tante op de kop te tikken .

De meest toeristische souks vind je in luxor , als je echt een souveniertje wilt blijf je best bij de souks in het toeristisch centrum , wil je liever de echte egyptische winkeltjes bewonderen : neem de zijstraten , het jammere in luxor is dat je overal wordt aangeklampt dus een kleine tip : doe deze souks met de kalesh ( koets)

De rustigste en meest egyptische souks zijn volgens mij : de souks van Edfu , ideaal om het echte egyptische leven op te snuiven .

Wil je je eens niet als een toerist voelen en rustig wandelen , neem dan ' s avonds een kalesh naar de souks van Edfu ( 9-10 uur ) de meeste toeristen zijn dan weg maar grotendeels alle echte egyptische winkels zijn nog open . bovendien komt Edfu 's avond tot leven : muziek door de straten , huwelijken , volle cafeetjes met tientallen waterpijpen , spelende kinderen . ga wel weg van de boten want daar zijn de toeristische souks als je juist 1 straat verder gaat zie je veel meer. !

Khan El khalili

IMG_0573

filmpje Khan El Khalili

 

IMG_0574

IMG_0575

 

12:11 Gepost door dorien in souks | Permalink | Commentaren (0) | Tags: souks |  Facebook |